Мешканесь Сумщини провів у напрямку Києва понад 120 одиниць російської військової техніки

Мешканця Сумщини звинувачують у державній зраді. За матеріалами слідства, він провів понад сто двадцять одиниць російської техніки територією України у напрямку Києва. 

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

“Слідством встановлено, що чоловік з перших днів повномасштабного вторгнення військовослужбовців РФ в Україну на власному автомобілі супроводжував колони техніки окупантів по території Сумської області”, – йдеться у повідомленні.

Загалом обвинувачений встиг провести більше ніж 120 одиниць ворожої техніки.

Після звільнення Сумщини від окупантів чоловік продовжив співпрацювати із представником збройних сил Росії.

Він збирав дані про місця розташування, кількість та озброєння українських військових у регіоні. За допомогою одного з месенджерів передавав своєму куратору координати військових об’єктів.

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно зловмисника за фактом державної зради та зберігання бойових припасів (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України). Дані статті караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.