На Харківщині заарештовано російського агента, коригувальника вогню по Лиману

Суд на Харківщині заарештував чоловіка за підозрою у коригуванні російського вогню по Лиману. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, контакт з російськими спецслужбами чоловік встановив вже після деокупації Лимана.

“Він збирав інформацію про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території району. Крім того, передавав окупантам локації місцевих об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств, через свою знайому, яка проживає на тимчасово захопленій частині Луганщини та перебуває у полі зору спецслужб РФ”, – вважають слідчі.

Після обстрілів чоловік виходив на місцевість, щоб зафіксувати наслідки повітряних атак та відправити звіти. Затримали його саме під час однієї з таких спроб.

Затриманому оголосили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних сил України в умовах воєнного стану. Тепер йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.