Прокуратура АРК повідомила про підозру кримській підприємниці, яка встановила камери на російському пункті пропуску до Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру кримчанці, яка як індивідульний підприємець постачала техніку для російського пункту пропуску “Джанкой” на межі між материковою Україною та  тимчасово окупованим півостровом.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури АРК.
За матеріалами справи, підозрювана відповідно до законодавства РФ зареєструвалася як індивідуальна підприємиця та займалася будівельно-монтажними роботами на окупованому півострові.
Здійснюючи господарську діяльність у співпраці з ворогом, кримчанка уклала контракт із федеральною установою, що відповідає за будівництво та експлуатацію об’єктів “роскордону” в Криму. Влітку минулого року на виконання умов договору підозрювана облаштувала засобами відеонагляду незаконно створений окупантами пункт пропуску “Джанкой”, – мовиться в повідомленні.
У прокуратурі наголошують, що підприємиця достовірно знала про заборону вести таку діяльність у співпраці з державою-окупантом. Жінці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).