Росіяни вербують на війну проти України в’язнів виправної колонії у Сімферополі – Скрипник

Російські окупанти почали вербувати в’язнів виправної колонії №1 в Сімферополі на війну проти України в складі Збройних сил РФ. 

Про це в інтерв’ю Укрінформ повідомила голова правління Кримської правозахисної групиОльга Скрипник.

За її словами, Кримська правозахисна група має підтверджену інформацію, що у виправній колонії №1 у Сімферополі загарбники вербують для участі у війні Росії проти України в’язнів, які сидять за кримінальними статтями.

Вона нагадала, що практика вербування людей, засуджених за кримінальні злочини, поширена в Росії. Особливо це застосовується щодо в’язнів, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини в колоніях суворого режиму.

“Перші сигнали ми отримали в березні минулого року, коли громадяни України, які перебували на території РФ, повідомляли, що люди (фінансиста ПВК “Вагнер” Євгена. – Ред.) Пригожина вербують людей для участі у військових діях проти України”, – зазначила правозахисниця.

Як відомо, російський бізнесмен Євген Пригожин, який відомий як “кухар Путіна”, особисто вербує в російських колоніях ув’язнених для терористичного формування ПВК “Вагнер”, що бере участь у війні проти України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.