Телеканал “Дождь” сплатив 10 тисяч євро штрафу за мапу з “російським” Кримом

Російський телеканал “Дождь” в Латвії заплатив штраф 10 тисяч євро за показ в ефірі мапи, де окупований Росією Крим позначений як частина РФ, а також за вживання слів “наша армія” стосовно збройних сил Росії.

Про це пише DELFI.

Відповідний штраф “Дождю” Нацрада з електронних ЗМІ призначила 2 грудня 2022 року. Втім попри сплату штрафу питання щодо повернення ліцензії “Дождю” не обговорюється, повідомив голова Нацради з електронних ЗМІ Іварс Аболіньш.  За його словами, телеканал припустився серйозних порушень місцевого законодавства, тож “жодні перемовини про повернення ліцензії неможливі”.

Нагадаємо, 6 грудня латвійський регулятор позбавив канал ліцензії на мовлення, що давала право розповсюджувати створений контент у країнах Євросоюзу, США та інших. Після того, як ведучий російського медіа Олексій Коростельов під час ефіру висловив сподівання, що редакції вдається допомагати військовослужбовцям армії Росії, які воюють проти України. Уривок вилучили з ефіру, а Коростельова звільнили.

Також припинили трансляцію російського телеканалу “Дождь” Естонія та Литва.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.