Український військовий Добринський, якого в Криму “засудили” за нібито контрабанду наркотиків, вийшов з колонії

Український військовий Євген Добринський, якого “Джанкойський районний суд” засудив до трьох з половиною років колонії за нібито незаконний перетин “державного кордону РФ” між Херсонщиною та тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим та за нібито контрабанду наркотичних засобів, відбув прихначений незаконний термін покарання. Його вивезли з колонії.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група. 

За словами адвоката Ісляма Веліляєва, термін покарання Добринського закінчився 16 січня. Наразі його перевозять до Центру тимчасового утримання іноземних громадян у Ростові-на-Дону.

Євген Добринський – військовослужбовець 95 десантно-штурмової бригади.

Він зник 30 травня 2020 року з одного з військових об’єктів на Херсонщині, це місце несення служби українського військового розташоване приблизно за тисячу метрів від окупованого Криму. Неподалік розміщення зниклого виявили сліди боротьби.

Через кілька днів у ФСБ Росії заявили, що український військовий був затриманий о п’ятій ранку, на адмінкордоні з Кримом, біля Чонгара, щодо нього порушено кримінальну справу “про незаконний перетин кордону Росії”. Російські силовики стверджують, що “під час огляду в нього виявили, імовірно, наркотичну речовину, яку передали на експертизу”. Адвокат Іслям Веліляєв відкидає ці звинувачення і вважає, що наркотики були підкинуті.

Командування десантно-штурмових військ Збройних сил України назвало “прогнозованою російською пропагандою” заяви ФСБ про затриманого українського військового.

У квітні 2021 року так званий “Джанкойський районний суд” у тимчасово окупованому Криму ухвалив незаконний вирок військовослужбовцю Збройних сил України Євгену Добринському, засудивши його до трьох років шести місяців позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму.