В Італії затримано ватажка мафії Коза ностра. Він переховувся 30 років

В Італії заарештували ватажка сицилійської мафії Коза ностра Маттео Мессіну Денаро. Йому вдаваося переховуватися від правоохоронців останні 30 років.

Про це повідомив у Twitter міністр оборони Італії Гвідо Крозетто.

“Маттео Мессіну Денаро заарештовано! Вітаємо поліцію, судову систему, тисячі людей, які щодня працюють у тиші, щоб захистити справедливість”, – написав він.

60-річного мафіозі взяли у приватній клініці “Маддалена” у Палермо (провінція Трапані, Сицилія), де він нібито лікувався від раку під ім’ям Андреа Бонафеде, пише La Repubblica.

МВС Італії назвало 16 січня “надзвичайним” днем, а арешт – “історичним результатом у боротьбі проти мафії”.

Син старого мафіозного боса Кастельветрано Чіччо, історичний союзник Корлеонезі Тото Ріна, Маттео Мессіна Денаро перебував у бігах з літа 1993 року, коли в листі, написаному своїй тодішній дівчині Анджелі, після мафіозних розправ у Римі, Мілані та Флоренції, сповістив про початок свого життя в якості Багряного Пімпернеля. “Ти почуєш про мене, – писав він їй, маючи на увазі, що усвідомлював, що незабаром його ім’я буде пов’язане з серйозним кровопролиттям, – вони будуть малювати мене дияволом, але це все неправда”.