В Києві судитимуть “сенаторку від Криму” в Раді Федерації РФ Ольгу Ковітіді

Прокуратура Автономної республіки Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно «кримської сенаторки» Ольги Ковітіді. 

Як повідомляє прокуратура АРК, після повномасштабного вторгнення РФ до України, у квітня цього року, Ковітіді неодноразово виступала на пропагандистських ресурсах країни-агресора.
“У своїх промовах публічно підтримувала незаконні дії держави-окупанта, спрямовані на підтримку війни в Україні, виправдовувала збройну агресію РФ проти України та здійснювала глорифікацію, тобто прославлення її учасників. Зокрема, у своїх виступах вона закликала до необхідності активізації «спецоперації», продовження вчинення російською армією воєнних злочинів та злочинів проти людяності на українській території, а також висловлювала вдячність «захисникам» та «визволителям», – розповіли у відомстві.

Ольга Ковітіді з моменту окупації Криму Збройними силами РФ у 2014 році, перейшла на бік окупантів та активно почала будувати власну «кар’єру». Спочатку її було призначено членом Ради Федерації Федеральних зборів Росії від окупаційної адміністрації РФ в Криму, а у 2019 році знову перепризначено.

Дії Ковітіді кваліфіковано як виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України) та колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

“Сенаторці” загрожує  позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років.