“Верховний суд” в Криму залишив без змін “вирок” Олександру Тарапону за «фейки про російських військовиків»: 2,5 роки колонії

Незаконний “Верховний суд” в Криму залишив без змін вирок мешканцю Алушти Олександру Тарапону, якого засудили до 2,5 роки колонії суворого режиму у справі про «фейк про російську армію».

Розгляд апеляційної скарги відбувся 17 січня, повідомляє Кримська правозахисна група.

Нагадаємо, 21 жовтня 2022 року «Алуштинський суд» ухвалив вирок про позбавлення волі строком на два з половиною роки у колонії суворого режиму місцевому мешканцю Олександру Тарапону у справі про «фейк про російську армію» (ст. 207.3 КК). За даними слідства, 31-річний чоловік розклеїв у місті листівки про родича дружини, який бере участь у війні з Україною. Щоб зупинити його й не допустити участі у війні членів родини, Тарапон виготовив листівки з написом «Zдесь жиVет Vоенный преступник – убийца детей Орленко Ю.» і розклеїв їх.

Це перший відомий випадок притягнення саме до кримінальної відповідальності за нібито “дискредитацію ЗС РФ” в окупованому Криму. До цього окупаційні суди присуджували штрафи за статтею 20.3.3 КпАП РФ — відомо про 142 незаконні адміністративні стягнення в окупованому Криму.