Викраденого з Херсонщини та засудженого в Криму до 5 років колонії Руслана Абдурахманова готують до етапування. Він просить про обмін

Руслан Абдурахманов

У Криму готують до етапування до колонії міста Ульяновськ Руслана Абдурахманова, якого російські окупанти незаконно викрали 20 травня у селі Азовське Генічеського району Херсонщини та вивезли до Криму, а згодом засудили до п’яти років ув’язнення за нібито “участь у кримськотатарському батальйоні”.

Про це пише Кримська правозахисна грапуа з посиланням на лист Руслана Абдурахманова.

Абдурахманов написав, що його з моменту затримання у квітні досі утримують у камері 61 у СІЗО №2 у Сімферополі. За словами засудженого, у нього сильно погіршилося здоров’я, а медичної допомоги йому не надають.

«Компетентним органам України підтверджую, що мене тримають у незаконному тюремному ув’язненні в СІЗО №2 Сімферополя. Дуже прошу вас вжити всіх можливих заходів для мого обміну та звільнення з незаконних місць позбавлення волі», – написав Руслан Абдурахманов.

Своє прохання він адресує президентові України, депутатам ВРУ, омбудсмену та іншим «уповноваженим особам».

Нагадаємо, 20 травня 2022 року військовослужбовці Росгвардії провели облаву у селі Азовське Генічеського району Херсонщини. Після обшуку окупанти затримали і вивезли до Криму Руслана Абдурахманова. Керівник Громадського формування «Аскер» Ленур Іслямов стверджує, що Абдурахманов не був членом організації і не брав участь у Громадянській блокаді Криму, учасників якої російські окупанти викрадають і звинувачують у терористичній діяльності.

2 вересня «Київський районний суд» Сімферополя засудив Абдурахманова до п’яти років колонії суворого режиму

У грудні Руслан Абдурахманов ще перебував у СІЗО Сімферополя у жорстких умовах. З ним у камері знаходилося ще 4 особи: усім заборонялося протягом дня сідати на ліжко. У камері щодня відбувалися обшуки.