За час повномасштабної війни Росія вбила в Україні 454 дитини

З 24 лютого 2022 року, від початку повномасштабного вторгнення Росії, окупанти вбили в Україні 454 дитини, ще 894 дитини отримали поранення.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

“Станом на ранок 15 січня 2023 року понад 1348 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 454 дитини загинули та понад 894 отримали поранення різного ступеня тяжкості”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, 14 січня внаслідок ракетної атаки росіян у Дніпрі зруйнована частина дев’ятиповерхового житлового будинку. Відомо про 15-річну загиблу дівчину та ще про 14 поранених дітей, найменшій з них – три роки. Пошукові роботи тривають.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 429, Харківській – 269, Київській – 117, Херсонській – 83, Миколаївській – 82, Запорізькій – 81, Чернігівській – 68, Луганській – 66, Дніпропетровській – 55.

Ювенальні прокурори наголошують, що ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.