Жительку Донеччини, яка повідомляла окупантам про розміщення українських блокпостів, засудили на 8 років

Жительку Добропілля Донецької області, яка предавала інформацію про розташування блокпостів та місця дислокації українських військових у місті представникам так званої “ДНР”, засуджено до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

У суді прокурор довів, що в березні 2022 року жінка неодноразово передавала своїй знайомій – учасниці незаконного збройного формування “ДНР” текстові повідомлення про місця розташування блокпостів та дислокації військовослужбовців ЗСУ на території міста Добропілля Покровського району.

Дані жінка надсилала з власного телефона в одній із соціальних мереж. Водночас вона усвідомлювала, що ця інформація може бути використана окупантами для обстрілів міста.

У червні 2022 року жінку затримали правоохоронці.

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури суд визнав жительку Добропілля винною у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Їй призначили покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.