ФСБ затримала кримчанина за пости у соцмережі: звинувачують у закликах до вбивства окупаційних силовиків

Співробітники російського ФСБ в тимчасово окупованому Криму затримали мешканця Сімферополя. Його звинувачують у  закликах до екстремізму в інтернеті.

Про це з посиланням на регіональне управління ФСБ у Криму повідомляють російські ЗМІ.

“Підозрюваний на сторінці спільноти в соціальній мережі “ВКонтакте” розмістив публікацію, яка містить заклики до вбивства представників правоохоронних органів РФ”, – уточнили у ФСБ. Відносно 50-річного чоловіка порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 280 КК РФ (суспільні заклики до здійснення екстремістської діяльності в інтернеті).

Нагадаємо, напередодні, ФСБ у Криму вчергове затримала місцевого жителя за нібито участь в кримськотатарському добровольчому батальйоні ім. Номана Челебіджіхана.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.