ФСБ заявляє про затримання в Севастополі чергових “агентів українських спецслужб”

Федеральна служба безпеки Росії заявляє, що в Севастополі були затримані двоє місцевих жителів, які  нібито “співпрацювали з українською спецслужбою та передавали відомості про об’єкти російських військових”.

Про це повідомляють російські пропагандистські ресурси з посиланням на ФСБ РФ.

За даними ФСБ, два мешканці Севастополя 1979 та 1995 років народження «ініціативно встановили зв’язок зі спецслужбами України з метою передачі даних за грошову винагороду про розташування об’єктів Міністерства оборони Росії, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави».

«Чоловік 1979 р.н. виконував розвідувальні завдання Служби безпеки України щодо збору відомостей про місцезнаходження військових об’єктів та передавав цю інформацію за допомогою електронної пошти з дотриманням заходів конспірації», – повідомили у ФСБ.

Другий підозрюваний, заявили у спецслужбі, «підтвердив свої наміри щодо конфіденційної співпраці зі Службою зовнішньої розвідки України у телефонній розмові, проте передати дані не встиг за незалежними від нього обставинами».

Слідчим відділом органу безпеки стосовно громадян порушено кримінальні справи за ст. 275 (державна зрада), ст. 275.1 (встановлення співробітництва на конфіденційній основі із іноземною державою) КК РФ.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двадцяти років у першому випадку та до восьми років – у другому. “Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на два місяці”, – повідомили у ФСБ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.