“Прокуратура” в Криму вимагає засудити ялтинських “Свідків Єгови” до 7 років позбавлення волі

“Обвинувачення” вимагає засудити «Свідків Єгови», які були затримані в Ялті до позбавлення волі. 7,5 років колонії загального режиму вимагає для Тараса Кузьо, по 7 років – для Петра Жильцова та Сергія Люліна, а Дар’ї Кузьо – 3,5 роки з відстрочкою виконання покарання до досягнення її молодшої дитини 14-річного віку. (Наразі йому 8 років).

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

На засіданні 30 січня суд допитав свідка захисту з Мінеральних Вод. Він повідомив, що в період, у який, на думку слідства, Сергій Люлін провадив злочинну діяльність у Ялті, віруючий разом із дружиною проживав у Мінеральних Водах.

Наступне засідання відбудеться 21 лютого.

Нагадаємо, 4 березня 2021 року було порушено кримінальну справу щодо жителя Ялти Тараса Кузьо. Його звинуватили у фінансуванні екстремістської організації. У квартирі Кузьо обшуки вчинялися неодноразово.

29 липня 2021 року в Ялті затримали 33-річного Петра Жильцова, котрий раніше залучався як свідок у справі Тараса Кузьо. Петра Жильцова звинуватили за ч. 1 ст. 282.3 та ч.1 ст. 282.2 КК РФ («Фінансування екстремістської організації» та «Організація діяльності екстремістської організації»). 30 липня рішенням Ялтинського суду Петра Жильцова відправили під домашній арешт.

Того ж таки дня, 29 липня, «старший слідчий другого слідчого відділення першого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ ДСУ СК РФ у Республіці Крим» Новіков порушує проти Дар’ї Кузьо, дружини Тараса Кузьо, кримінальну справу за ч. 1 ст. 282.3 КК РФ («Фінансування екстремістської діяльності»). Щодо неї було обрано запобіжний захід у формі підписки про невиїзд.

Через кілька місяців кримінальну справу порушили проти Сергія Люліна й Тадевоса Манукяна. Люліна затримали й запроторили до СІЗО, а 2 березня 2022 року перевели під домашній арешт. У березні 2022 року справа віруючих надійшла до «Ялтинського міського суду» на розгляд «судді» Володимира Романенка.