СБУ повідомила про підозру голові російської залізниці за пособництво у веденні війни

Служба безпеки України повідомила про підозру гендиректору російської залізниці Олегу Бєлозєрову. Він підозрюється у пособництві у веденні війни за доставку військової техніки і армії РФ.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За інформацією слідства, доставка військової техніки до українського кордону розпочалася не пізніше 10 квітня 2021 року.

Техніку везли до Брянської області РФ і тимчасово окуповану територію Криму. У січні 2022 військову техніку з регіонів Східного Сибіру та Далекого Сходу РФ переміщено до кордону з Україною. Російською залізницею перевозили примусово мобілізованих жителів Луганщини.

Бєлозєров надав щонайменше 239 вагонів для переправки військової техніки і російських солдатів, у результаті чого перевезено не менше 369 одиниць.

Його дії кваліфікують як пособництво вищому керівництву РФ і збройних сил РФ у веденні агресивної війни (ч.5 ст.27, ч.2 ст.437 ККУ).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter