СБУ та ДБР провели обшук у ексміністра внутрішніх справ Авакова через авіакатастрофу у Броварах

Співробітники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань провели обшуки у колишнього міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у зв’язку з катастрофою у Броварах гвинтокрила Airbus Helicopters H225 Super Puma, що належав ДСНС. Ці машини були закуплені у 2018 році для потреб МВС та ДСНС.

Про це Аваков повідомив у коментарі Українській правді.

«Закінчили обшук щодо аварії вертольота. Дивилися контракти Airbus 6-річної давнини. Певна річ – нічого. Контракти ж затверджувалися урядом і парламентом. Коректно вели, хоч і безглуздо. Формально відпрацювали версію», – заявив Аваков.

Нагадаємо:

  • 18 січня 2023 року у Броварах біля дитячого садка впав та розбився гелікоптер ДСНС Airbus Helicopters H225 Super Puma, на борту якого перебувало керівництво МВС. Зокрема, під час виконання службових обов’язків загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом загинули 14 осіб, із них одна дитина, постраждали 25 осіб, із них 11 дітей.
  • Журналіст та засновник проєкту «Наші гроші» Юрій Ніколов повідомив, що Норвегія відмовилася використовувати гвинтокрили Airbus Helicopters H225 Super Puma, подібні тому, який розбився 18 січня в Броварах, а колишній глава МВС Арсен Аваков у 2018 році купив гвинтокрили для потреб МВС і ДСНС. В угоді прописали, що 34 гвинтокрили мають бути новими, а 21 – вживаними, 2007-2012 років випуску зі ступенем зносу 50%. Вживані були саме ті, які літали в Норвегії.