У Криму силовики провели обшук та оштрафували активістку Українського культурного центру за “демонстрацію екстремістської символіки”

Російські силовики провели обшук у Галини Балабан, активістки Українського культурного центру в Криму. Проти неї незаконно було порушено справу по ст.20.3 КОаПРФ («публічна демонстрація символіки екстремістської організації») ніби за пост у соцмережі 2018 року.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на ктивістку УКЦ олену Попову.

Одразу після обшуку Галину Балабан відвезли до “Київського райсуду Сімферополя”, де розглянули цей адмінпротокол. Балабан оштрафували на дві тисячі рублів і конфіскували телефон.

Український культурний центр Криму був створений у 2015 році в окупованому Криму і не був політичною організацією. Центр був створений активістами з метою збереження та популяризації на півострові української культури. Проте, на учасників Центра де-факто діюча в Криму російська влада постійно здійснювала тиск: забороняла проведення публічних заходів, викликала на допити та «співбесіди» до ФСБ, попереджала про неприпустимість екстремізму тощо.