В Гаазі створять Міжнародний центр із розслідування злочинів в Україні

У Гаазі відкриють Міжнародний центр із розслідування злочинів агресії в Україні. Центр має стати частиною Спільної слідчої групи, яку підтримує Євроюст – європейське агентство, що співпрацює із судовими та поліцейськими органами країн–членів ЄС. 

Про це заявила під час пресконференції у Києві голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Над розслідуванням російських злочинів, скоєних в Україні, нині працюють правоохоронці у більш ніж двох десятках країн.

“Прокурори з України та ЄС уже працюють разом. Ми збираємо докази. І перший крок, про який я рада оголосити, що Міжнародний центр із розслідування злочинів агресії в Україні буде створено в Гаазі”, – сказала фон дер Ляєн.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter