Викраденого в Херсоні волонтера Миколу Петровського утримують в окупованому Криму і звинувачують у шпигунстві

Волонтера Миколу Петровського, якого російські окупанти викрали в Херсоні навесні 2022 року, наразі утримують в СІЗО №2 тимачсово окупованого Криму та звинуватили у шпигунстві (стаття 276 КК РФ, позбавлення волі на строк від десяти до двадцяти років).

Про це повідомляє Кримська правозахисна група із посиланням на власні джерела в окупованому Криму.

Микола Петровський має інваліднісь, у 2012 році він потрапив в автомобільну аварію. В результаті втратив частину ноги, отримав травму голови та перелом щелепи. Через це в Миколи почалися проблеми з лівою частиною обличчя – він став погано чути та бачити. За словами рідних, після катувань у підвалах та голоду стан Миколи значно погіршився.

Нагадаємо, росіяни викрали волонтера Миколу Петровського 27 березня 2022 року в центрі Херсона. Перед зникненням активіст поїхав на зустріч і не повернувся. Як з’ясувалося потім, Миколу затримали російські військові. Його пів року утримували в підвалі співробітники ФСБ, а під час відступу російських військ вивезли з міста.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.