90 дітей з Херсонщини російські окупанти утримують в таборі окупованої Євпаторії

Російські окупанти утримують у таборі в тимчасово окупованій Євпаторії 90 дітей, які були незаконно вивезені з Херсонщини. 

Про це повідомивтак званий “спікер” незаконної “держради Криму” Володимир Константинов.

“Відвідав дитячий табір “Променистий” у Євпаторії. Нині тут перебувають 90 дітей”, – написав він у своєму телеграм-каналі.

За його словами, в таборі українські діти мають вивчати історію Росії, досліджувати період Великої Вітчизняної війни, та вивчати патріотичні пісні.

“Одну з них вони заспівали під час нашої зустрічі”, – додав Константинов.

Нагадаємо, дослідники Лабораторії гуманітарних досліджень факультету охорони здоров’я Єльського університету виявили, що від 24 лютого 2022 року понад 6 тисяч українських дітей потрапили до таборів “ідеологічного перевиховання” та всиновлення.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни російські окупанти незаконно вивезли з України до РФ 16 тисяч 221 дитину. З них повернути вдалось лише 307.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.