Апеляційна палата ВАКС залишила вирок колишньому судді Ющуку в силі: 3 роки за ґратами

Апелційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила вирок судді Луцького міськрайонного суду Волинської області у відставці Олегу Ющуку. Раніше його було засуджено до 3 років позбавлення волі за зловживання впливом.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«8 березня 2023 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін в частині покарання вирок ВАКС від 08.11.2022, яким колишнього суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області визнано винуватим у зловживанні впливом, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, та засуджено до 3 років позбавлення волі. Заслухавши доводи сторін, суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту», – інформує САП.

Вищій антикорупційнй суд засудив Ющука до 3 років позбавлення волі за зловживання впливом 20 липня 2022 року. Також його взяли під варту прямо в залі суду.

За версією обвинувачення, суддя у відставці Ющук за 500 доларів пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на ухвалення рішення своїм колегою. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу відносно порушника. За даними слідства, 15 березня 2018 року суддя повідомив про необхідність передачі предмету неправомірної вигоди третій особі, якою виявився адвокат.