Конституційний суд Вірменії визнав Римський статут відповідним конституції: у разі візиту Путіна його зможуть заарештувати та видати МКС

Конституційний суд Вірменії заявив, що Римський статут Міжнародного кримінального суду в Гаазі відповідає основному закону країни.

Про це повідомляє видання Armenpress.

Так, Конституційний суд Вірменії опублікував рішення “Про вирішення питання відповідності конституції зобов’язань, закріплених у Римському статуті Міжнародного кримінального суду”.

Як пише видання, вірменська влада розраховує використовувати Римський статут і Міжнародний кримінальний суд у своєму протистоянні з Азербайджаном.

У той же час потрібно підкреслити, що ратифікація Римського статуту покладе на Вірменію зобов’язання заарештувати російського диктатора Володимира Путіна, якщо він ступить на вірменську територію. Зауважимо, КС Вірменії оголосив про своє рішення через тиждень після того як у Міжнародному кримінальному суді видали ордер на арешт президента Росії Владіміра Путіна, вважаючи його винним у незаконній депортації тисяч дітей з України.

Рішення є остаточним і набуває чинності з моменту опублікування.

Нагадаємо,  Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої при президентові РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Суд визнав, що є достатні підстави вважати, що Володимир Путін та Марія Львова-Бєлова несуть відповідальність за військовий злочин у вигляді незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих територій України до Російської Федерації, на шкоду українським дітям.