Російські силовики в Джанкої затримали кримчанина, який намагався виїхати з Криму: підозрюють у приналежності до “Свідків Єгови”

Російські силовики у Джанкої затримали 43-річного кримчанина, який намагався покинути територію окупованого півострова.  Підозрюють, що він належить до релігійної організації “Свідки Єгови”.

Про це повідомляє  пресслужба окупаційного МВС Криму.

Російське слідство називає затриманого “другим організатором красногвардійського осередку забороненої в Росії релігійної організації “Свідки Єгови”.

“На організованих ним пропагандистських зборах вивчалися та обговорювалися тексти та релігійні положення “Свідки Єгови”, поширювалася заборонена література, проголошувалась винятковість та перевага віровчення “Свідки Єгови” над іншими традиційними релігіями. Діючи навмисне, у складі групи осіб із представником комітету організації, фігурант здійснював управлінські функції для забезпечення діяльності екстремістської організації”, – йдеться у повідомленні.

Ім’я та прізвища затриманого не окупанти не називають.

За даними пресслужби релігійної організації “Свідки Єгови”, у вересні 2022 року в Красногвардійському до будинку батька шістьох дітей Сергія Парфеновича прийшли з обшуком озброєні силовики. Вони обшукували будинок протягом шести годин у присутності неповнолітньої доньки Сергія та його батька похилого віку з інвалідністю.

Після цього віруючого затримали та відвезли на допит до Сімферополя. Два дні Сергій провів в ізоляторі тимчасового тримання, півтора місяця у СІЗО, а потім його перевели під домашній арешт. Тоді після обшуку було затримано 49-річного Олександра Віниченка. Пізніше його відпустили додому.