СБУ повідомила про підозру власниці херсонського телеканалу, яка підтримувала гауляйтера Сальдо

СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності власниці херсонського телеканалу «ВТВ+» Тетяні Каменській. За даними слідства, вона добровільно пішла на співпрацю з ворогом після захоплення Херсона і розкручувала позитивний медійний образ гауляйтера Херсонської області Володимира Сальдо. Їй загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомила Служба безпеки України, передає Центр журналістських розслідувань.

За даними слідства, Тетяна Каменська надала ворогу ресурси телеканалу «ВТВ+» для поширення прокремлівської пропаганди та медійної підтримки місцевих гауляйтерів. Зокрема, колаборантка особисто брала інтерв’ю у зрадника Володимира Сальдо, якого публічно позиціонувала як «легітимного» очільника Херсонської області.

«Таким чином агресор використовував медіаресурс для нав’язування людям наративів Москви та поширення окупаційного режиму в регіоні», – зазначили в СБУ.

Незадовго до звільнення Херсона власниця телеканалу втекла з міста й відтоді переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині півдня України.

Тетяні Каменській повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їй загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв ЦЖР, Приморський районний суд м. Одеси 7 березня виніс вирок гауляйтеру села Новорайськ Бериславського району Херсонської області Сергію Андрющенку. За добровільну співпрацю з ворогом і розселення російських військових у вимушено покинутих місцевими жителями будинках суд призначив йому п’ять років позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter