Суд арештував понад ₴440 мільйонів дружини Медведчука Оксани Марченко

Суд за матеріалами Служби безпеки України арештував активи дружини кума Путіна Віктора Медведчука Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських загарбницьких угруповань.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«За матеріалами Служби безпеки суд арештував чергові активи Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Їх загальна вартість становить більше ніж 440 млн грн. Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ “Електрометалургійний завод “Дніпроспецсталь” ім. А.М. Кузьміна” в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, «це стратегічно важливе підприємство спеціалізується на промисловому виробництві майже 1 тис. видів сталі та металовиробів. Арешт активів убезпечить їх від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави».

У СБУ нагадали, що наприкінці лютого 2023 року за матеріалами було арештовано майно Марченко на понад 5,6 млрд грн.

Слідчі СБУ вже повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

У 2020 році повідомлялося про компанії, якими володіє Оксана Марченко.

  • Служба безпеки України повідомляла, що ліквідувала масштабну схему підпільного фінансування російських окупаційних угруповань громадян України Оксани Марченко.