Суд оголосив вирок «соціальній працівниці» окупаційної адміністрації Музиківки на Херсонщині Наталі Цюпер

Приморський районний суд міста Одеси 14 березня виніс вирок «соціальній працівниці» окупаційної адміністрації Музиківської територіальної громади Херсонського району Наталі Цюпер. Свою провину жінка визнала повністю. 

Про це йдеться у вироку суду, передає Центр журналістських розслідувань.

В документі вказано, що незаміжня уродженка села Східне Наталя Цюпер добровільно погодилась на пропозицію невстановленого гауляйтера Музиківської територіальної громади працювати «соціальною працівницею» так званої «Східненської сільської ради».

На цій «посаді» жінка надавала односельцям інформацію про оформлення російських виплат і порядок отримання «гуманітарної допомоги» від загарбників. У судовому провадженні обвинувачена щиро розкаялась у вчиненні кримінального злочину та попросила затвердити угоду про визнання своєї винуватості.

Наталі Цюпер суд призначив покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, та займатися діяльністю, яка пов’язана із наданням публічних послуг на строк 10 років без конфіскації майна – за ч. 2 ст. 111-1 КК України.

Як повідомляв ЦЖР, Приморський районний суд Одеси 4 січня засудив до п’яти років позбавлення волі Любов Жовбу, одну з організаторок проведення псевдореферендуму з «приєднання» Херсонщини до РФ в Новоолександрівській громаді Бериславського району. Жінка повністю визнала себе винною і розкаялася за свій вчинок. Це був перший судовий вирок за організацію «референдуму» на Херсонщині.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.