В Криму проти фігуранта справи “Свідків Єгови” порушили ще одну кримінальну справу

В тимчасово окупованому Криму російські силовики порушили ще одну кримінальну справу щодо відправленого під домашній арешт вірянина Свідка Єгови із Сімферополя про “фінансування екстремістської діяльності”.

Про це заявило “управління слідчого комітету республіки Крим”.

Окупаційні слідчі повідомили, що триває розслідування кримінальної справи щодо 53-річного жителя Сімферополя за звинуваченням в організації діяльності екстремістської організації за ч. 1 ст. 282.3 КК РФ.

Як відомо, у грудні минулого року на території Сімферополя та Сімферопольського району російські силовики провели десятки обшуків у помешканнях вірян Свідків Єгови. За результатами обшуків вони заявили про затримання та арешт 53-річного мешканця Сімферополя.

Росіяни обвинувачують кримчанина у тому, що він проводив збори через відеозв’язок на території Сімферопольського району, на яких вивчали та обговорювали “заборонену літературу” та способи її розповсюдження.

Російські силовики не називають імені затриманого.

За даними пресслужби Свідків Єгови, у Сімферополі переслідують 53-річного Дмитра Наухацького. Спочатку йому інкримінували порушення ч. 1. ст. 282.2 КК РФ (організація діяльності екстремістської організації). Після затримання суд відправив вірянина під домашній арешт, йому загрожує до 10 років колонії.

Нагадаємо, у лютому 2023 року незаконний “Ялтинський міський суд” в тимчасово окупованому Криму оголосив вирок чотирьом кримчанам, яких було обвинувачено в організації діяльності забороненого в РФ релігійного об’єднання «Свідки Єгови».