В Криму “суд” заборонив колишньому викладачу технікуму два роки писати у соцмережах за допис про війну в Україні

В Криму колишнього викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова обвинуватили у “повторній дискредитації армії РФ” через допис у соцмережі “ВКонтакте”. “Суд” оштрафував його на 100 тисяч рублів та заборонив писати у соцмережі впродовж двох наступних років.

Про це пише російське видання “ОВД-Инфо”.

“Центральний райсуд Сімферополя” постановив, що Білозеров може виплачувати штраф частинами – по 10 тисяч рублів на місяць.

Нагадаємо, у пості Білозерова від 9 жовтня, через який завели справу, йшлося: «Невинних дітей і жінок України на Донбасі 8 років бомбили ЗС РФ, повертаючи гармати з передової у бік Донецька, а останні півроку знову ж таки ЗС РФ бомблять українські міста й вбивають українських жителів».

Раніше “суд” вже заарештовував Андрій Білозерова на 13 діб за статтею про демонстрацію забороненої символіки через те, що він увімкнув своїм студентам у технікумі відео з піснею «Байрактар». На викладача донесли його ж учні. Після цього випадку його звільнили з посади викладача технікуму.

28 жовтня Білозерова відправили під адміністративний арешт на 14 діб за статтею про заборонену символіку, цього разу через публікацію у «ВКонтакте» пісні «Червона калина». Під час затримання його побили.