В РФ батька шестикласниці, яка намалювала малюнок проти війни, засудили до 2 років колонії, дитину – закрили у соціальному центрі

Єфремівський міжрайонний трибунал Тульської області засудив 53-річного Олексія Москальова, батька шестикласниці, яка намалювала антивоєнний малюнок, на два роки колонії у справі про «дискредитацію» армії.

Про це повідомляє “Медіазона”.

При цьому самого Москальова на засідання не привели.

«Сьогодні було оголошено вирок, але підсудний не був присутній, бо сьогодні вночі він втік», – сказала прессекретарка суду Ольга Дячук. Після цього у залі пролунали оплески.

Після вироку суддя оголосив постанову, згідно з якою Маша передається у піклування соціальних служб.

Прокурор Олег Тімаков попросив засудити Москальова до двох років колонії загального режиму та заборонити йому користуватися інтернетом протягом трьох років. Як зазначила сторона звинувачення, наявність у чоловіка малолітньої доньки – пом’якшувальна обставина, а скоєння злочину в період спецоперації – обтяжуюче.

Силовики звернули увагу на жителя Єфремова у квітні 2022 року, після того, як його викликали до школи через антивоєнний малюнок його дочки Маші. Тоді Москальова оштрафували через коментар в «Однокласниках», а наприкінці року на нього порушили кримінальну справу через посаду про вбивства в Бучі в цій же соцмережі (частина 1 статті 280.3 КК).

З 2 березня чоловік перебував під домашнім арештом, його доньку забрали до притулку та відмовляються віддавати батькові. З’ясувалося, що у січні комісія у справах неповнолітніх подала позов щодо обмеження батьківських прав обох батьків дівчинки. Позов зареєстрували у суді наприкінці лютого. Засідання призначено на 6 квітня.

Під час дебатів прокурор вимагав відправити Москальова до СІЗО, оскільки домашній арешт «неодноразово порушувався». Житель Єфремова пояснив, що браслет, який фіксує його геолокацію, не працює у деяких кімнатах квартири, зокрема у спальні та туалеті.