В РФ посмертно оголосили вирок мешканцю Криму, якого співробітники ФСБ вбили під час обшуків

Південний окружний військовий суд РФ посмертно оголосив вирок мешканцю Криму, якого співробітники ФСБ вбили під час затримання у травні 2021 року. Суд визнав його винним у зазіханні на життя співробітників кримського управління ФСБ та злочинах екстремістської спрямованості. 

Про це повідомляє Слідче управління Слідчого комітету РФ в Криму.

Окупанти повідомляють, що засуджений нібито з 1990 року був активним членом забороненої в РФ терористичної організації “Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі”.

“Приїхавши до Криму, з квітня 2017 року до травня 2021-го на території Радянського району та в Сімферополі він вербував людей і залучав їх до цієї організації. У травні 2021 року чоловік планував вчинити теракт у місцях масового перебування людей, для чого купив два саморобні вибухові пристрої та вогнепальну зброю. Але в нього нічого не вийшло, оскільки завадили співробітники ФСБ. Зловмисник загинув під час надання їм збройного спротиву”, – повідомляють у ФСБ.

Окупаційнй силовики не називають ім’я засудженого, але за даними Бюро судової інформації, мова йде про уродженця Узбекистану Набі (Аюба) Рахімова, який проживав в Криму. 11 травня 2021 року під час проведення обшуків у його будинку, його вбили співробітники ФСБ, які стверджували, що чоловік нібито чинив спротив. За словами знайомих і сусідів, Набі (Аюба) Рахімов заробляв на життя тим, що готував їжу для розговіння на іфтар.