В СІЗО СІмферополя правозахисники знайшли ще одного українця, викраденого росіянами на Херсонщині під час окупації

СІЗО Сімферополя, окупований Крим Фото: glava.rk.gov.ru

Правозахисники встаовили місцезнаходження мешканця села Велика Кардашинка Голопристанського району Херсонської області Геннадія Ласінського. Його разом з іншими політичними в’язнями з півдня України утримують у СІЗО №2 Сімферополя

Як повідомляє Кримська правозахисна група,  із посиланням на свої джерела,мешканець села Велика Кардашинка Голопристанського району Херсонської області Геннадій Геннадійович Ласінський (1988 року народження) був затриманий на Херсонщині. За попередніми даними, йому інкримінують порушення ст. 222 КК РФ (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання або носіння великокаліберної вогнепальної зброї).

Наприкінці жовтня 2022 року Ласінського перевезли з Херсонської області до СІЗО №2 Сімферополя, де він і знаходиться наразі.

Наприкінці 2022 року в новому СІЗО №2 утримувались близько 110 людей, яких привезли з Херсонської та Запорізької областей. Попередньо вони були викрадені, їх піддавали тортурам, а потім перевезли до Сімферополя, у спеціально створене СІЗО №2, яке повністю курується ФСБ і не залежить від УФСИН. Крім того, в цьому СІЗО знаходяться люди, яких утримують взагалі без жодних кримінальних справ, через це до них не можуть потрапити адвокати.