“Верховний суд ДНР” незаконно засудив до 25 років тюрми двох українських військових за нібито “вбивство жителів Маріуполя”

Незаконний “Верховний суд” терористичної “ДНР” засудив до 25 років колонії двох українських військовослужбовців Андрія Найдена та Данила Колєнова. Їх визнали ивинними у нібито “вбивсті жителів Маріуполя”.

Про це повідомило білоруське видання mediazona.by із посиланням на Слідчий комітет РФ.

Військовослужбовців визнали винними у жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні заборонених методів у збройному конфлікті (частина 1 статті 356 КК РФ), а також у вбивстві двох осіб, скоєному групою осіб.

СК стверджує, що Найден та Колєнов служили у військовій частині №3057 і розміщувалися на території заводу “Азовсталь”, звідки вели спостереження за містом.

За версією російських окупантів, 5 березня українські військові заступили на бойовий пост на вулиці Металургів для охорони своєї позиції.

Цього ж дня, зазначається у пресрелізі Слідчого комітету, українські солдати відкрили вогонь по двох чоловіках, “достовірно знаючи, що перед ними неозброєні люди, які не беруть участі у бойових діях”. Окупанти стверджують, що у результаті цивільні отримали смертельні поранення.

Крім того, СК опублікував ролик, на якому ймовірні військові заявляють, що визнають свою провину.

Влітку минулого року у Маріупольському районі на Донеччині окупанти ув’язнювали та розстрілювали українських волонтерів та чиновників, які відмовилася від співпраці з росіянами.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter