Голову Полтавського районного суду Ларису Богомолову підозрюють у державній зраді через ймовірну співпрацю з ФСБ

Очільниці Полтавського районного суду Ларисі Богомоловій повідомили про підозру у скоєнні державної зради через ймовірну співпрацю з російськими спецслужбами та . 

Про це повідомили вСБУ.

Слідчі переконують, що суддя вийшла на контакт з російською ФСБ за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення. На той час вона знаходилась у Бердянську.

“Вона познайомилась з представником ФСБ і дала йому згоду на негласне співробітництво на користь країни-агресора.Вона передала інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення “Азов” з Маріуполя до району Мангуша… За її “наведенням” загарбники намагалися виявити їхнє місцеперебування”, – повідомляють в СБУ.

Окрім цього, підозрюють Богомолову у тому, що схиляла колег на сторону Росії, а тих, хто відмовлявся, здавала загарбникам.

Нагадаємо, торік влітку жінка виїхала на підконтрольну українському уряду територію, а вже у листопаді отримала посаду у Полтавському райсуді.  За статтею 111 Кримінального кодексу України, яку інкримінують Богомоловій, їй загрожує до 15 років позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.