Прокуратура АРК за допомогою штучного інтелекту опізнала 70 учасників незаконної “самооборони Криму” протягом місяця

Прокуратурі Автономної Республіки Крим за допомогою програми за технологією розпізнавання облич, за місяць вдалося ідентифікувати 70 учасників незаконного збройного формування “Самооборона Криму”, яке сприяло Збройним силам РФ в окупації Криму.

Про це повідомили пресслужбі Прокуратури АРК.

У прокуратурі наголосили, що розслідування злочинів на території тимчасово окупованого Криму значно ускладнює відсутність доступу на півострів, втім для ефективного розслідування отримала у користування програмного забезпечення “Clearview AI” однойменної компанії, яка є розробником інтелектуальної платформи, що працює на основі технології розпізнавання облич.

«До прикладу, за один місяць використання програми вдалося ідентифікувати та здобути докази щодо 70 учасників незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які допомагали зс рф під час окупації Криму та причетні до вчинення ряду злочинів. За допомогою можливостей платформи вдалося встановити місце перебування 150 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що лишалися на півострові у 2014 році, й потенційно могли бути депортовані на територію рф», – розповіли у прокуратурі.

Нагадаємо:

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter