Російські силовики в Криму увірвались з обшуками до будинків активістів Едема Ісмаїлова та Барі Барієва

Вранці 27 квітня окупаційні силовики увірвались з обшуками до будинків   кримськотатарських активістів Едема Ісмаїлова та Барі Барієва в тимчасово окупованому Судаку.

Про це повідомляє “Кримська солідарність” з посиланням на громадського захисника Сеїт-Османа Каралієва.

За словами Каралієва, він почав отримувати телефонні дзвінки про обшуки на початку сьомої години ранку.

Близько 8:30 росіяни завершили обшук у будинку 35-річного Барі Барієва. Оперативники ФСБ вивели його на вулицю, посадили в машину та вивезли у напрямку тимчасово окупованого Сімферополя.

 

“Після закінчення обшуку з дому вивели Барі у супроводі співробітників, деякі з них були зі зброєю. Усього близько десяти осіб. Один із співробітників у масці сказав, що везуть до Сімферополя на бульвар Франка для розмови і до вечора Барі повернеться додому. Сказав, що родичам залишили протокол обшуку. Але родичі повідомили, що протоколу не залишили. „Газель“ була без номерів та „Форд“”, – розповів Каралієв.

О 9:45 росіяни завершили обшук у будинку Едема Ісмаїлова. Чоловіка також відвезли до Сімферополя

Як відомо, правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. Для цього вона закликає країни підтримати Україну своєчасним постачанням зброї та військовим обладнанням у достатній кількості.

22 квітня заступник глави МЗС України Андрій Мельник заявив, що Україна повинна негайно отримати в 10 разів більшу військову допомогу, ніж вона отримала від союзників дотепер, щоб завершити війну цього року.