В Криму окупаційні силовики затримали чоловіка за підозрою у підготовці підриву підстанції у Керчі

російські силовики в тимчасово окупованому Криму затримали уродженця Рівненської області. Його підозрюють у намірі підірвати велику підстанцію у Керчі.

Про це повідомляють російські пропагандистські ресурси.

52-річний Сергій Горюнов нібито був завербований ЗСУ у 2022 році.

Чоловік нібито у червні минулого року зв’язався з ЗСУ і шукав інформацію про об’єкти критичної інфраструктури на території Криму.

«Він підтримував зв’язок із кураторами через месенджер, а його завданням було збирати інформацію про критичну інфраструктуру на території Криму. У лютому 2023 року він розпочав підготовку до вибуху керченської підстанції, яка забезпечує електропостачання житлових будинків, соціальних об’єктів та суднобудівного заводу», — повідомляють окупанти.

Як свідчать дані з листування Сергія Г. з куратором, у середині поточного місяця терористи розробляли плани щодо підриву підстанції у Керчі. Спочатку підозрюваний мав надати фотографії та координати об’єкта, а також оцінити, наскільки близько до нього можна підібратися.

Після цього Сергій Г. отримав від українських кураторів вибухонебезпечну «посилку», а також йому вказав порядок дій із вибуховим пристроєм, за допомогою якого планувалося вчинити теракт.

Сергія Горюнова затримали наприкінці березня. В його квартирі ніюито було виявлено «саморобний вибуховий пристрій, а також три смартфони для зв’язку із ЗСУ». Наразі чоловік перебуває під арештом.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.