ВАКС призначив судді Ільєвій, яку підозрюють у зловживанні, 800 тисяч гривень застави

Вищий антикорупційний суд визначив заставу для судді Печерського районного суду міста Києва Тетяни Ільєвої, яку НАБУ і САП підозрюють у зловживанні службовим становищем під час зняття арешту з майна. Як запобіжний захід їй призначено 805 200 грн. 

Таке рішення 17 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Федоров, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива Національного антикорупційного бюро про застосування запобіжного заходу у виді застави – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваної Тетяни Ільєвої запобіжний захід у вигляді застави розміром 805 200 грн», – оголосив суддя.

Також на Ільєву поклали наступні обов’язки: прибувати за кожним викликом; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; не відлучатися за межі Київської області без дозволу; утримуватися від будь якого спілкування з потерпілим та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Термін дії обов’язків – до 17 червня.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем судді Печерського районного суду Києва Тетяні Ільєвій. За версією слідства, вона незаконно зняла арешт з грошових коштів колишнього віце-президента державної компанії «Хліб України» Андрія Миханіва, якого обвинувачують у допомозі колишньому прем’єр-міністру Павлу Лазаренку легалізувати кошти злочинного походження.

Суддя Тетяна Ільєва скасувала арешт як слідча суддя, хоча справа вже слухається по суті і клопотання про зняття арешту мала розглядати колегія суддів. Після скасування арешту, в той самий день з банківського рахунку екс-посадовця  було знято 110 тисяч 700 євро та майже 9 з половиною тисяч доларів.