ВАКС відмовився заарештовувати одеську суддю Людмила Салтан, яка підозрюється в отриманні хабаря

Вищий антикорупційний суд відмовився взяти під варту суддю Київського районного суду Одеси Людмила Салтан, яку підозрюють у вимаганні та отриманні 4 тисяч доларів неправомірної вигоди. Суд відпустив її під особисте зобов’язання. 

Таке рішення 13 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов.

Детектив Національного агентства запобігання корупції і прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вимагали взяти суддю Людмилу Салтан під варту, натомість суд лише частково задовольнив їх клопотання – встановив запобіжний захід у розмірі 2 мільйони 13 тисяч гривень та поклав низку обов’язків: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Одеської області без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, 29 березня 2023 року НАБУ і САП викрили суддю Київського райсуду Одеси Людмила Салтан «на гарячому». За даними слідства, служителька Феміди отримала кошти від громадянина за ухвалення позитивного рішення у цивільній справі на його користь. Її викрили одразу після одержання неправомірної вигоди.

31 березня керівник антикорупційної прокуратури повідомив Салтан про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Пізніше Вища рада правосуддя дозволила заарештувати Салтан.