11 травня відбудуться дебати у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк

У четвер, 11 травня у Дніпровскому райсуді Києва, відбудуться дебати в справі щодо вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомила спільнота «Хто замовив Катю Гандзюк?» у фейсбуці та закликали представників ЗМІ прийти у суд.

«Уже завтра відбудуться дебати в справі щодо обвинувачення Мангера і Левіна у вбивстві Каті Гандзюк. Це один із останніх етапів судового процесу. Після дебатів — тільки оголошення рішення суду», — йдеться в повідомленні.

Засідання відбудеться у Дніпровському районному суді Києва 11 травня о 12.00.

Як зазначили у спільноті, за час судового розгляду справи загалом відбулося десятки засідань. Справа налічує близько 200 томів. Вислухано 24 свідка, 7 експертів, а також 1 спеціаліста.

Нагадаємо:

  • 31 липня 2018 року на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Її облили концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку було госпіталізовано з хімічним опіком. 4 листопада Гандзюк померла в київській лікарні, де вона лікувалася після нападу.
  • 27 квітня 2020 року СБУ заявила про завершення досудового розслідування у провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Гандзюк.
  • Адвокат Закревська заявила, що Офіс генпрокурора відмовився збирати докази проти Мангера і Левіна в організації нападу на Гандзюк, а потім раптово завершив розслідування.
  • Про подробиці розслідування нападу на Катерину Гандзюк читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Чому завершення слідства у справі Гандзюк схоже на «злив».
  • 17 жовтня 2020 року Приморський райсуд Одеси визнав Ігоря Павловського винним у приховуванні злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік (1 рік умовно).