ФСБ в Криму затримала чоловіка, який нібито “передавав в Україну дані про війському техніку”: інкримінують “державну зраду”

В тимчасово окупованому Криму співробітники ФСБ РФ затримали 34-річного чоловіка, який нібито “передавав українським спецслужбам відео з відправкою військової техніки”. Йому інкримінують “державну зраду”. 

Про це повідомляє пресслужба ФСБ.

“ФСБ РФ за підозрою в держзраді затримано 34-річного жителя республіки Крим. Встановлено, що затриманий здійснив пересилання в чат-бот одного з українських телеграм-каналів, які використовуються українськими спецслужбами для збору розвідданих, відеозапису переміщення військовим ешелоном військової техніки міністерства оборони зони проведення спеціальної військової операції. Інформація була передана у воєнізовані формування України та використана противником для завдання ракетних ударів”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проти чоловіка порушено кримінальну справу за статтею 275 КК РФ (“Державна зрада у формі шпигунства”), він заарештований.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.