ФСБ в Криму затримала двох братів за нібито “участь у батальйоні ім.Челебіджихана”:

Федеральна служба безпеки РФ затримала у Криму двох братів, мешканців Роздольненського району, за підозрою в “участі у кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджіхана”.

Про це повідомляє пресслужба ФСБ.

У ФСБ запевняють, що  брати 1999 и 2000 років народження нібито “добровільно вступили у лави нацбату”.

“Знаходячись на території України виконували функції з охорони об’єктів формування, розташованих недалеко від населенного пункту Чонгар. Крім охоронної діяльності підозрювані брали участь в інших протиправних акціях у прикордонних районах”, – запевняють окупанти.

Київський районний суд Сімферополяарештував затриманих на два місяці. Санкція статті, яку окупанти намагаються нав’язати чоловікам передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, напередодні ФСБ заявила про затримання трьох громадян України на території тимчасово окупованої Херсонської області за підозрою в участі у кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебіджіхана.

У травні 2023 року незаконно створений росіянами “суд” у Криму оголосив вирок 36-річному громадянину України у справі про нібито “участь у батальйоні імені Номана Челебіджіхана”. Чоловіка незаконно засуджено до 5 років позбавлення волі.

 

Наразі понад 40 громадян України є фігурантами кримінальних справ про нібито участь в батальйоні ім.Номана Челебіджихана, які фальсифікують російські силовики. З них більше 30 осіб вже отримали реальні строки позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter