Незаконний “суд” в Криму оголосив черговий вирок українцю за нібито “участь у батальйоні ім.Челебіджихана”: 5 років тюрми

Незаконно створений росіянами “суд” у Криму оголосив вирок 36-річному громадянину України у справі про нібито “участь у батальйоні імені Номана Челебіджіхана”. Чоловіка незаконно засуджено до 5 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє пресслужба ФСБ.

За даними слідства, чоловік нібито “вступив до лав нацбату у 2015 році і протягом двох років брав активну участь у його діяльності”.

Зокрема, окупанти запевняють, що засуджений нібито “виконував обов’язки, пов’язані з перевіркою осіб та автотранспортних засобів на пунктах пропуску на державному кордоні між Україною та Республікою Крим, охороною об’єктів незаконного збройного формування”.

ФСБ затримали бойовика у листопаді 2022 року під час спроби в’їзду до Криму.

Нагадаємо, майже 40 громадян України є фігурантами кримінальних справ про нібито участь в батальйоні ім.Номана Челебіджихана, які фальсифікують російські силовики. З них більше 30 осіб вже отримали реальні строки позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter