СБУ опублікувало записи розмови голови Полтавського райсуду Богомолової з ФСБ РФ

Лариса Богомолова крайня праворуч

Служба безпеки України опублікувала аудіозаписи розмови голови Полтавського районного суду Лариси Богомолової з нібито співробітником російської спецслужби. 

На аудіозаписі людина з голосом, схожим на голос Лариси Богомолової розповідає ймовірно співробітнику ФСБ РФ про переміщення трьох військових “Азова” з Маріуполя до району Мангуша.

Лариса Богомолова: Сьогодні почула інформацію про те, що троє людей з “Азову” якимись манівцями вилізли з Маріуполя. Ви мене чуєте?
Співробітник ФСБ: Так, я вас чую
Лариса Богомолова: І пробиратимуться сюди. Десь там їхатимуть сюди. Щоб ви це мали на увазі.

Також ймовірно Лариса Богомолова надавала співробітникам російських спецслужб дані про проукраїнські налаштованих суддів.

Співробітник ФСБ:А можна вас попросити, у вас є список суддів, там же їх не так багато.
Лариса Богомолова: Звичайно
Співробітник ФСБ:А ви можете відзначити мені галочкою тих, хто
Лариса Богомолова: Можу
Співробітник ФСБ:Затятий противник всього цього, висловлюється
Лариса Богомолова: Можу
Співробітник ФСБ:Позначте та скиньте мені фотографію, будь ласка, у телеграм
Лариса Богомолова: Добре Добре!


Раніше суд Запоріжжя заарештував Ларису Богомолову без права внесення застави.

Наприкінці квітня Ларисі Богомоловій було повідомлено про підозру.

За даними слідства, суддя вийшла на контакт з російською ФСБ за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення. На той час вона знаходилась у Бердянську.

Окрім цього, підозрюють Богомолову у тому, що схиляла колег на сторону Росії, а тих, хто відмовлявся, здавала загарбникам.

Нагадаємо, торік влітку жінка виїхала на підконтрольну українському уряду територію, а вже у листопаді отримала посаду у Полтавському райсуді.  За статтею 111 Кримінального кодексу України, яку інкримінують Богомоловій, їй загрожує до 15 років позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.