СБУ повідомила про підозру російському генералу, який наказав знищити “Мрію”

Служба безпеки Укрїни повідомила про підозру командувачу повітряно-десантних військ ЗС РФ генерал-лейтинанту Анатолію Концевому у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни.

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, саме Концевий торік на початку повномасштабного російського вторгнення наказав захопити Гостомельський аеропорт, де стояла “Мрія”.

“Для штурму стратегічно важливого аеродрому в Україні Концевий задіяв підрозділи спецпризначення повітряно-десантних військ та армійської авіації країни-агресора”, – кажуть у відомстві.

За інформацією СБУ, Концевий ще з 2019 року проводив навчання десантників на території Росії та Білорусі, де навчав ураженню та захопленню стратегічних наземних цілей в Україні

Якщо суд визнає російського генерал-лейтенанта винним, то він може відправитись до в’язниці на строк до 15 років.

Нагадаємо, правоохоронці ведуть розслідування й стосовно керівництва ДП “Антонов” у справі про знищення найбільшого літака “Мрія”. Посадовці, на їхню думку, не вжили необхідних заходів для збереження літака, а деякі з них ще й перешкоджали організації протиповітряної та наземної охорони летовища в Гостомелі.