Справу екснардепа з ОПЗЖ Волошина за державну зраду скеровано до суду

Офіс генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата України ІХ скликання за фактами вчинення державної зради та нанесення умисного легкого тілесне ушкодження.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора, в СБУ поточнили, що мова йде про колишнього народного депутата із забороненої в Україні партії ОПЗЖ Олега Волошина.

«Перебуваючи у лавах забороненої партії ОПЗЖ, він публічно поширював кремлівські наративи щодо суспільно-політичної ситуації в нашій державі. Також у своїх численних дописах у соцмережах та виступах у телеефірах Волошин намагався дискредитувати Україну на міжнародній арені. Крім того, він публічно виправдовував створення та діяльність терористичних організації Л/ДНР». Разом з цим, задокументовано факт заподіяння ним умисних тілесних ушкоджень іншому громадянину. Напередодні повномасштабного вторгнення фігурант втік з України до РФ, де наразі переховується від правосуддя», – повідомляє СБУ.

В ОГП кажуть, що колишньому депутатові обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Під час судового розгляду прокурори клопотатимуть про спеціальний судовий розгляд.

«Зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення», – йдеться в повідомленні СБУ.

Волошин склав депутатський мандат у лютому 2023 року.

Нагадаємо, в червні 2022 року Восьмий апеляційний адмінсуд заборонив діяльність політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». Все майно партії було конфісковано.