Суд у Німеччині скасував заборону на українські прапори 8 і 9 травня

Адміністративний суд у Берліні скасував заборону на розміщення і використання українських прапорів на радянських меморіалах у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер Хайде. Російські прапори залишаються під забороною.

Про це повідомляє українська організація в Німеччині “Віче”.

Організація “Віче” звернулись з позовом до Берлінського адміністративного суду, щоб оскаржити заборону української символіки, адже вона порушує свободу вираження поглядів української громади в Берліні.

“Суд визнав, що накладені обмеження були незаконними. Це стало значною і значущою перемогою для української спільноти у Берліні! Подальший розвиток подій: ми продовжуватимемо стежити за розвитком ситуації та захищатимемо права українців у Німеччині, відстоюючи нашу суб’єктність”, – повідомили в організації.

8 та 9 травня в Берліні відзначають 78-му річницю закінчення Другої світової війни. Поліція Берліна заборонила вивішування російських та українських прапорів навколо радянських меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде упродовж 8-9 травня. Окрім прапорів на заходах також заборонили «георгіївські стрічки»; показ літер V і Z, які стали символами російського вторгнення в Україну; показ військової форми або її частин, виконання військових пісень; а також прославляння, звеличування чи виправдовування війни в Україні.

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв назвав заборону українськиї прапорів “дуже недалекоглядною та необґрунтованою” і закликав поліцію Берліна переглянути своє рішення.