Суд у Празі засудив чоловіка за нашивку “Z” і логотип вагнерівців

Районний суд Праги в Чехії оголосив вирок 31-річному Якубу Яшеку через за нашивки на одяг з літерою Z на спині і логотипом ПВК “Група Вагнера” на рукаві. З ними чоловік брав участь в антиурядовому мітинзі у Празі, який проходив в березні цього року.

Суд засудив чоловіка до 6 місяців позбавлення волі умовно за публічне схвалення воєнних злочинів, штраф у розмірі 12 тисяч корун (близько 545 доларів) та заборону перебувати у столиці Чеської республіки протягом одного року, повідомляє суспільний мовник Česká televize.

Обвинувачений Якуб Яшек не погоджується з покаранням та заявив, що засуджує воєнні злочини. У суді він сказав, що знав, що означають нашивки, але не знав, що їх носіння є злочином, цитує чоловіка

За виправдання геноциду підсудному загрожувало до трьох років в’язниці.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter