Суд в Одесі засудив чоловіка до довічного ув’язнення за передачу росіянам даних про розташування військових об’єктів

Малиновський райсуд м.Одеси оголосив вирок місцевому жителю, який передава російським окупантам дані про місця розташування військових об’єктів Збройних Сил України. Місцевого жителя засуджено до довічного ув’язнення з конфіскацією. 

Про це повідомили у пресслужбі суду.

За матеріалами справи,  квітня по травень 2022 року засуджений з власної ініціативи вийшов на зв’язок із представниками спецслужб Росії та виконував їхні завдання на території Одеси та Одеської області. Крім того, чоловік придбав вибухові речовини та боєприпаси, які зберігав у напівзруйнованій будівлі.

Свою провину чоловік визнав повністю у ході судового засідання, але не розкаявся. Під час останнього слова він заявив, що шкодує лише про те, що його “дуже рано викрили”.

“…Суд вважає, що суспільна небезпека обвинуваченого як окремої людини занадто висока, тому що він – ідейний ворог України. Здатність його вміло мислити, використовуючи свою освіту, вміння та минулу роботу у міліції, створюють для національної безпеки значні ризики у проведені підривної діяльності на користь головного ворога України – російської федерації”, – йдеться у повідомленні.

Суд визнав одесита винним у переході на бік ворога в період збройного конфлікту, наданні іноземній державі, іноземній організації та їх представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду суверенітетові, територіальної цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, вчинені в умовах воєнного стану (ч.2 ст. 111 КК України), а також у незаконному придбанні та зберіганні вибухових речовин та бойових припасів (ч.1 ст. 263 КК України).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter