Трьох бійців “Азову”, на яких суддя Богомолова навела ФСБ, було вбито – слідство

Голова Полтавського районного суду Лариса Богомолова надала співробіникам російсьої ФСБ інформацію про місцезнаходження трьох військовослужбовців окремого загону спеціального призначення “Азов”. В результаті трьох українських війскових було вбито росіянами. 

До таких висновків прийшло слідство у справі про скоєння Ларисою Богомоловою державної зради.

Зокрема це зазначив у своєму клопотані до Вищої ради правосуддя про відстороення Богомолової від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, заступник генерального прокурора.

Відомо, що 25 березня 2022 року о 15 год 35 хв Богомолова зателефонувала на мобільний теелфон, яким користувався представник фсб рф з позивним «Влад», та передала йому інформацію щодо виходу та переміщення до селища міського типу Мангуша Донецької області трьох військовослужбовців Окремого загону спецпризначення «Азов» з території міста Маріуполя Донецької області.

“Унаслідок умисних дій Богомолової Л.В. невстановлені військовослужбовці рф на початку квітня 2022 року здійснили заходи щодо пошуку між населеними пунктами – селищами міського типу Мангушем та Ялтою Донецької області групи оборонців міста Маріуполя, до складу якої входили три військовослужбовці Окремого загону спецпризначення «Азов», знайшли та вбили цих військовослужбовців”, – йдеться у рішенні ВРП.

Пізніше 25 березня Богомолова, за даними слідства, також передала співробітнику ФСБ дані особи, яку вона підібрала та з якою попередньо погодила можливість працевлаштування у новоствореному окупаційному органі «МЧС России» на тимчасово окупованій території міста Бердянська.

Заступник Генерального прокурора у клопотанні вказує, що Богомолова, використовуючи посаду судді Бердянського міськрайонного суду Запорізької області, сприяла представнику фсб рф у проведенні підривної діяльності проти України.

У травні минулого року рішенням голови Верховного суду Богомолову відряджено до Полтавського районного суду Полтавської області. Суддя виїхала на підконтрольну Україні територію і в листопаді 2022-го її обрали головою суду в Полтаві.

Нагадаємо, Суд Запоріжжя заарештував Ларису Богомолову без права внесення застави. Під час обрання запобіжного заходу в Богомолової було троє адвокатів, які заперечували проти клопотання про взяття під варту з підстав необґрунтованості підозри та недоведеності ризиків, а також, посилаючись на порушення вимог КПК при врученні повідомлення про підозру. За рішенням суду, Богомолова перебуває в держустанові «Запорізький слідчий ізолятор».

Судді загрожує 15 років позбавлення або довічно і з конфіскацією майна. У числі ризиків її поведінки — авторитет і звʼязки серед працівників суду, правоохоронних органів і представниками ФСБ РФ, завдяки яким підозрювана може знищити на спотворити докази, впливати на свідків, виїхати на тимчасово окуповану територію чи до Росії.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.